×

Vandaag geopend van 11:00 tot 17:00

Word vrijwilliger

Als Vrijwilliger aan de slag bij de Walburgiskerk?

De Walburgiskerk is meer dan een kerk. Sinds een aantal jaren laten we het hele jaar door aan Zutphenezen, Zutphenaren en andere bezoekers zien wat voor mooi erfgoed we in de stad hebben. Als vrijwilliger maak je deel uit van een enthousiaste en betrokken groep collega’s, die zich inzetten voor het historisch monument in Zutphen. Om dit te kunnen blijven doen zijn we op zoek naar vrijwilligers, voor diverse functies.

Baliemedewerker
Klantvriendelijkheid van de baliemedewerker staat voorop. Zij heten de bezoekers welkom, verkopen entreekaartjes en artikelen uit de winkel en bieden bezoekers informatie over starttijden van de rondleidingen, met alle administratieve en andere handelingen (inpakken van cadeaus bijvoorbeeld) die daarbij horen. Aan de balie vindt het eerste contact met de bezoeker plaats. Je bent het ‘visitekaartje’ van de kerk.

Audiotour/Toezichthouder
De Audiotour/ Toezichthouder medewerker is tevens het ‘visitekaartje’ van de kerk. Ze informeren bezoekers over de audiotour en helpen hen met het bedienen waar nodig. Ook kunnen zij ondersteuning bieden aan mindervalide bezoekers, wijzen bezoekers de weg en ze houden oog op een goede omgang van de bezoekers met de kerk.

Horeca en catering
Van het uitserveren van broodjes bij een bijeenkomst tot het koffie schenken bij een concert, deze vrijwilliger draait zijn hand er niet voor om. Op gastgerichte wijze kan hij/zij snel en efficiënt werken, eventueel ook onder leiding van een externe cateraar.

Opbouw en inrichting
Als de kerk wordt verhuurd voor een concert, lezing of een andere bijeenkomst is veelal een inrichting op maat gewenst. De inrichter helpt bij de opstelling van de stoelen, het plaatsen van een podium, en andere voorkomende sjouwwerkzaamheden.

Gids (toren)
De toren van de Walburgiskerk is zowel op vastgestelde tijden als op afspraak te beklimmen onder leiding van een gids. Eenmaal boven genieten bezoekers van een prachtig uitzicht over Zutphen en omgeving. Openstelling van de toren is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Gidsen van de toren beschikken over gepaste informatie, maken een weloverwogen beslissing of bezoekers naar boven kunnen, en maakt u de beklimming van de toren tot een onvergetelijke gebeurtenis.

Gids (Librije en kerk)
De Librije van de Walburgiskerk is alleen toegankelijk onder leiding van een gids. De gidsen geven rondleidingen aan zowel groepen (op aanvraag) als individuele bezoekers. Daarnaast houdt de gids oog op een goede omgang van de bezoekers met de kerk. De Walburgiskerk hecht sterk aan een klantvriendelijke benadering. Het verkrijgen van informatie moet voor de bezoekers zo laagdrempelig mogelijk zijn.

Klokkenluider
De klokken van de Walburgiskerk worden elke zaterdag geluid om 18 uur, elke zondagmorgen om 9.30 uur, op kerkelijke en wereldlijke hoogtijdagen, en bij rouw- en trouwdiensten. Geïnteresseerden kunnen daarbij helpen.

Heeft u belangstelling voor (één van) bovenstaande functies? Neem dan contact op met de vrijwilligerscoördinator Kees Vos, via kees@walburgiskerk.nl of vul onderstaand formulier in. Vermeld uw telefoonnummer, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


 

Geen velden gevonden.