We zijn gesloten tot en met 31 januari

Bezoek

Openingstijden Walburgiskerk en Librije

De op 18 december afgekondigde lockdown betekent dat de Walburgiskerk, Librije en toren gesloten zijn voor alle bezoekers. En omdat de wij in Januari drie weken gesloten zou zijn, gaan we als de corona-maatregelen het toelaten op 1 februari 2022 weer open voor publiek.

Reguliere openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag 11.00 – 17.00 uur
Woensdag 11.00 – 17.00 uur
Donderdag 11.00 – 17.00 uur
Vrijdag 11.00 – 17.00 uur
Zaterdag 11.00 – 17.00 uur
Zondag gesloten *

De Walburgiskerk kan gesloten zijn vanwege verhuur voor een uitvaart, bruiloft of ander evenement. Dit zullen wij hier op de pagina meedelen. Check daarom altijd voor uw bezoek deze pagina om teleurstelling te voorkomen. In de maanden november, december en januari hanteren wij aangepaste openingstijden van 11.00 uur tot 15.00 uur.

* In de maanden juni, augustus en september is er geregeld een zondagmiddag openstelling door de Protestantse Gemeente Zutphen, zie hiervoor hun website

Rondleidingen Walburgiskerk en Librije
Groepsrondleidingen Walburgiskerk en Librije
De Librije is toegankelijk onder leiding van een gids. Als de kerk open is start er om kwart over ieder heel uur een rondleiding van ongeveer 40 minuten door kerk en Librije. Op de dag van uw bezoek kan een tijdstip worden gereserveerd bij de entreebalie. Om voldoende afstand te kunnen houden in de Librije, geldt op dit moment een maximale groepsgrootte van 8 personen Groepen kunnen vooraf een tijdstip en datum voor een rondleiding reserveren. Afhankelijk van de groepsgrootte wordt de groep opgesplitst in subgroepen van maximaal 6 personen, die afwisselend een rondleiding door de kerk en Librije krijgen. Het is voor groepen ook mogelijk om buiten openstellingstijden een rondleiding te krijgen. Voor meer informatie en reserveren neem contact op met info@walburgiskerk.nl

Openingstijden Toren

Zaterdag gesloten *

* Openstelling van de toren in de zomermaanden op zaterdag is afhankelijk van de weersomstandigheden en beschikbaarheid van een torengids. Op de dag dat de toren toegankelijk is, kun je onder begeleiding van een torengids naar boven. Beklimming van de toren is voor eigen risico en kinderen tot 12 jaar mogen alleen mee onder begeleiding van een volwassene. De toreningang bevindt zich aan het ’s Gravenhof, schuin tegenover het stadhuis.

Groepsrondleidingen Toren
Zelf de klokken luiden?
Groepen vanaf 6 personen kunnen reserveren. Voor hen is een rondleiding buiten de openstellingstijden mogelijk. Voor meer informatie en reserveren neem contact op via info@walburgiskerk.nl Het klokkenluidersgilde Sint Walburga luidt elke zaterdag om 18:00 uur en zondagmorgen om 09:30 uur de klokken. U kunt daar bij helpen, dit kost niets; een gift wordt wel op prijs gesteld. Meld u hiervoor 15 minuten van tevoren aan bij de voet van de toren.

Toegangsprijzen

Bezoek kerk met gratis audiotour Bezoek kerk en toren
Volwassenen €5,00 Volwassenen €7,00
Vrienden gratis Vrienden €3,00
Kinderen tot 15 jaar gratis Kinderen tot 15 jaar €3,00
Vriendenloterij VIPpas gratis Vriendenloterij VIPpas €3,00
Rondleiding met gids door kerk en Librije Rondleiding met gids door kerk & Librije & bezoek toren
Volwassenen €9,00 Volwassenen €11,00
Vrienden €4,00 Vrienden €6,00
Kinderen tot 15 jaar €4,00 Kinderen tot 15 jaar €6,00
Vriendenloterij VIPpas €4,00 Vriendenloterij VIPpas €6,00

De museumkaart is niet geldig.

Wij zijn geheel afhankelijk van eigen inkomsten en giften. Door entree te betalen maakt u het mogelijk om de Walburgiskerk te onderhouden. Hierdoor blijft deze unieke locatie toegankelijk voor iedereen.

Winkel
Bij de entreebalie zijn diverse Walburgiskerk gerelateerde artikelen te koop.

Audiotour
Met de gratis audiotour ziet u alle schatten van de Walburgiskerk, de Librije is niet inbegrepen, deze kunt u uitsluitend bezoeken met een gids.

Toegankelijkheid
De Walburgiskerk is met uitzondering van de Librije voor invaliden toegankelijk en heeft een invalidentoilet.

Educatie voor scholen
Voor scholen hebben wij een aantal leuke lesprogramma’s. Meer informatie hierover kunt u ontvangen via info@walburgiskerk.nl

Voor informatie over parkeergelegenheden kijk op Parkeren in Zutphen

Bezoek en ‘like’ ook de facebookpagina van de Walburgiskerk. Daar vermelden wij extra openstellingen en bijzondere gelegenheden.

Kerkdiensten en feestdagen
In de Walburgiskerk houdt de Protestantse Gemeente Zutphen tussen Pasen en Allerheiligen en op de christelijke feestdagen haar kerkdiensten. Zie voor meer informatie de website van de Protestantse Gemeente Zutphen