Zutphen 1572: Ramp & Veerkracht
van 20 tot 30 oktober

Muziektheater in de Walburgiskerk

In dit muziektheater viert en herdenkt Zutphen op ludieke wijze dat de stad in 1572 gebukt ging onder belegeringen, oorlog en daarnaast het ontstaan van de Staat der Nederlanden. Het geeft de bezoeker een nieuwe kijk op onze en de Zutphense geschiedenis.

De plaatselijke legende waarin vermeende pootafdrukken van de duivel op de tegels van de 16e-eeuwse Librije leiden tot een heksenjacht, wordt vervlochten met scènes over de belegering van troepen van Willem van Oranje en de Spanjaarden in het rampjaar 1572. Schrijver Peter te Nuyl put uit recent historisch onderzoek voor een spannend verhaal. Is alles wat wij op school leerden over deze periode echt wel zo gegaan? Wat is of was nepnieuws? Wat zegt de geschiedenis over onze hedendaagse maatschappij?

Geschiedenisles met een verrassende twist gemaakt door ruim 100 professionele en amateurkunstenaars en tal van vrijwilligers achter de schermen. Naast sopraan Johannette Zomer en presentator Harm Edens spelen acteurs, dansers, zangers, muzikanten, waaronder leden van zes harmonieorkesten en diverse koren uit de regio een vermakelijke muziektheatervoorstelling waar je ook nog wat van opsteekt!

Met verder o.a.  Felix-Jan Kuypers, Wolfram Reisiger, Shakiba Anzari, Zutphen Zingt Werelds, harmonieorkest Excelsior Warnsveld o.l.v. Geert- Jan Dijkerman en Theaterwerkplaats de Rode Hoed.

Voorstellingen:

Donderdag 20 oktober (try-out)
Vrijdag 21 oktober (première)
Zaterdag 22 oktober
Zondag 23 oktober
Woensdag 26 oktober
Donderdag 27 oktober
Vrijdag 28 oktober
Zaterdag 29 oktober
Zondag 30 oktober
Van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Walburgiskerk (Kerkhof 3, 7201 DM Zutphen)

Koop je kaartje via www.zutphen1572rampenveerkracht.nl

Boekpresentatie ‘Zutphen 1572: De geschiedenis van een bloedbad’ bij Musea Zutphen
20 oktober van 19.30 – 21.30 uur > helaas kunt u niet aansluitend de voorstelling op dezelfde avond bijwonen in tegenstelling tot wat eerder gecommuniceerd is.
Kosten: Geen
Aanmelding lezing/boekpresentatie kan via aanmeldingen@museazutphen.nl o.v.v. “1572”