×

Vandaag geopend van 11:00 tot 17:00

Wishful Singing & VOCES8 Scholars – Gregorian Treasures
17 april

Ervaar de meditatieve schoonheid van het gregoriaans

Ontdek de magie van het gregoriaans tijdens onze Gregorian Treasures concerten. Geniet van een immersive experience waarbij de zangers zich vrij door de ruimte bewegen. Zo word je als bezoeker als het ware ondergedompeld in een bad van klank.

De Engelse VOCES8 Scholars komen naar Nederland voor een tournee met Wishful Singing. Ontdek de tijdloze schoonheid van gregoriaanse muziek met repertoire dat bijna duizend jaar beslaat: van de eeuwenoude stukken van Hildegard von Bingen, Perotinus en Taverner, tot hedendaagse stercomponist Ola Gjeilo die zich door het gregoriaans laat inspireren.

Het bijzondere samenspel tussen de heldere stemmen van Wishful Singing en de diepe tonen van de VOCES8 Scholars brengt het gregoriaans tot leven. Deze middeleeuwse muziek draagt zowel een fascinerende complexiteit als een ontroerende eenvoud in zich die de toehoorder diep raakt.

Over de VOCES8 Foundation en Scholars

De VOCES8 Foundation is opgericht door a capella ensemble VOCES8 en bereikt jaarlijks 40.000 mensen in Engeland en ver daarbuiten met hun educatieve activiteiten. Deze activiteiten worden uitgevoerd door de zangers van de ensembles VOCES8, Apollo5 en de VOCES8 Scholars. De Scholars – jonge, getalenteerde professionele zangers aan het begin van hun carrière – krijgen verschillende ontwikkelmogelijkheden bonnen de foundation en kunnen uiteindelijk doorstromen naar een fulltime positie als zanger in VOCES8.

Data:

Datum: 17/04/2024

Aanvang: 19.30

Toegangsprijs: €Diverse tarieven