De ridders van Gelre terug in de Walburgiskerk!
15 september

‘1572 de geboorte van Nederland? Bevrijding? Ammehoela, het einde van Gelre! De geschiedenis zoals we die op school leren is niet het Zutphense en Geldersche verhaal, maar vooral Hollandsche propaganda, Orangisme!’

Al jaren strijden de ridders van Gelre (historicus René Arendsen en schrijver Bas Steman) voor meer kennis van onze eigen Geldersche geschiedenis. De ridders zijn bekend van tv (omroep Gelderland), hebben een eigen stripboek en zijn te pas en (het liefst) te onpas ware Geldersche ambassadeurs

Natuurlijk zijn zij dol op Zutphen, een van hen woont er zelf. Deze oude hoofdstad van Gelre kent een opkomst, glorie en ondergang die in dezelfde pas loopt met de geschiedenis van het oude, verloren Hertogdom Gelre en Graafschap Zutphen.

Theaterlezing

In een sfeervolle, humoristische (multimediale) theaterlezing leiden de ridders je door de geschiedenis van Gelre en Zutphen. Natuurlijk vertellen ze over het rampjaar 1572 en de Tachtig Jarige Oorlog. Daarbij schuwen ze de heilige huisjes niet, en dat in de Walburgiskerk.

Donderdag 15 september
Deuren open vanaf 19.30 uur
Aanvangstijd 20:00 uur
‘s Gravenhof Zutphen

Entreekaartjes
Entreekaartjes € 20,00 per persoon
Reserveer uw entreekaartjes door onderstaande formulier in te vullen of aan de balie, uw reservering wordt dan genoteerd en u betaald uw entree aan de kassa.

Ja, ik wil graag entreekaartjes bestellen