Presentatie – De Geheimen van de Kaarsenkroon
8 juni 2022

Op woensdag 8 juni zal het tweede deel van de Walburgisreeks gepresenteerd worden over de oude kaarsenkroon uit 1397; De geheimen van de Kaarsenkroon, geschreven door Aartje Bos-Oskmam
Vanaf 16.30 uur hopen we met een grote groep mensen te zingen onder de kaarsenkroon in de Walburgiskerk. Op het programma staan dan liedjes en liederen die verband houden met wat in de kaarsenkroon te zien is. Wie mee wil doen met zingen of liever wil luisteren; U bent van harte welkom.
Aansluitend zal vanaf 18.00 uur het officiële gedeelte met de presentatie van het tweede deel uit de Walburgisreeks gepresenteerd worden. We horen we wat prof. Johan Oosterman, hoogleraar Oudere Nederlandse letterkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, te vertellen heeft. Hij is de man die de kaarsenkroon mocht lenen voor de expositie in 2018/2019 in het museum in Nijmegen over Maria van Gelre. Afsluitend is er gelegenheid tot een drankje.
Het zou mooi zijn wanneer er veel belangstelling zou zijn op die middag. Niet alleen van het bestuur van de kerk en de stad, maar ook van velen die gewoon geïnteresseerd zijn in wat Zutphen aan unieks te bieden heeft.