Het veelzijdige oeuvre van een Zutphense kunstenares
28 april – 29 mei 2022

Beeldend kunstenares en docente tekenen Ina van der Werff-Braaksma (1925-2021) woonde jarenlang in Zutphen, pal naast de Walburgiskerk. Gedurende haar lange en avontuurlijke leven kende Ina periodes van grote artistieke productiviteit. Zo schilderde zij in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw veel in en rond Zutphen, met de Walburgiskerk als terugkerend thema.

Ina’s werk is slechts in kleine kring bekend gebleven, mede omdat de commerciële kant van het kunstenaarschap haar niet lag. Zij schilderde voor haar eigen plezier. Heel af en toe nam zij een opdracht aan of deed zij mee aan een tentoonstelling.

Ina overleed in april 2021. Tijdens de uitvaartplechtigheid werd, voor het eerst sinds vele jaren, weer een selectie van haar werk getoond. Toen bleek opnieuw hoe omvangrijk en veelzijdig het oeuvre is dat zij heeft nagelaten.

Op initiatief van vrienden en buren is de bloemlezing van Ina’s werk te zien, van 28 april t/m 29 mei 2022, in de Credokapel van de Walburgiskerk. Er is mogelijkheid tot aankoop, de opbrengst komt ten goede aan een nieuwe vlaggenmast voor de Walburgiskerk.

Veiling

Het schilderij -Uitzicht op de Walburgiskerk, Zutphen (nr. 1 in de tentoonstelling) – wordt geveild. Belangstellenden kunnen van 28 april tot en met 25 mei 2022 een bod uitbrengen via het e-mailadres tentoonstellinginavanderwerff@gmail.com. Het startbod is € 1000,- Iedere deelnemer krijgt bericht of hij/zij wel of niet de hoogste bieder is. Degene die bij sluiting van de veiling het hoogste bedrag geboden heeft wint het schilderij.

Verkoop

Een aantal van de in de Walburgiskerk tentoongestelde schilderijen is te koop. Deze zijn te herkennen aan een gele stip rechtsonder op het schilderij. De prijs bedraagt € 500,- per schilderij. Er zijn nog meer schilderijen van de kunstenares beschikbaar voor de verkoop. Deze zijn de hele maand mei 2022 – op afspraak – te bezichtigen in Proosdijsteeg 1, pal naast de Walburgiskerk.

Opbrengst voor Walburgiskerk

De opbrengst van veiling en verkoop komt geheel ten goede aan de nieuwe vlaggenmast voor de Walburgiskerk.

In onderstaande slideshow zijn foto’s van het te veilen schilderij en de te koop staande werken van Ina van der Werff-Braaksma te zien. Via deze link kunt u ze ook op groot formaat bekijken.

Met onderstaand filmpje krijgt u een indruk van de tentoonstelling