Festival of Lessons and Carols
26 december

De traditie om Festival of Lessons and Carols op Tweede Kerstdag uit te voeren in de Walburgiskerk wordt -na twee jaar onderbreking vanwege Coronamaatregelen- voortgezet door de Stichting Henrick Baderorgel. Dit jaar wordt medewerking verleend door Capella Gudula uit Lochem o.l.v. Els Dijkerman. Organist is Klaas Stok. De kerk is in Kerstsfeer gebracht met mooie versieringen. Ook dit jaar wordt het een samenzijn met koorzang, lezingen, orgelspel én uiteraard samenzang. Na afloop is er Glühwein en warme chocolademelk. Tevens wordt het concertprogramma 2023 van de Stichting Henrick Baderorgel gepresenteerd.

Capella Gudula is opgericht door Els Dijkerman. Het vocale solistenensemble heeft inmiddels een luisterrijke traditie opgebouwd met het uitvoeren van Anglicaans repertoire. Ook renaissancewerken uit de Spaanse traditie en die van de Lage Landen behoren tot het repertoire.

Klaas Stok is naast zijn drukke werkzaamheden als koordirigent, als organist verbonden aan de Walburgiskerk en daarmee de vaste bespeler van “zijn” Baderorgel. Dat organist en Baderorgel een bijzondere eenheid vormen is te horen in de manier waarop Klaas Stok dit instrument tot klinken weet te brengen. In het programma is er zoals altijd een improvisatie te horen op één of meer Carols.

Maandag 26-12-2022 Walburgiskerk Zutphen
Entree is vrij, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd