Expositie Zutphen in 1572
van 18 augustus t/m 3 december

“1572, De Geboorte van Nederland” is dit jaar ook in Zutphen het centrale thema. Waarom dat zo is en wat er zich in dat jaar in onze stad afspeelde, dat kun je zien tijdens de prachtige tentoonstelling “Zutphen in 1572: De Strijd Barst Los”. Misschien heb je deze tentoonstelling al gezien in de Sint-Jan en de Burgerzaal, maar nu is de opzet nog ruimer én uitgebreider. Opvallende banieren, bijzondere objecten en een extra vitrine zijn toegevoegd. Echt de moeite waard om te gaan kijken.

De expositie is van 18 augustus tot en met 3 december op dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Kijk voor de entreetarieven voor de bezichtiging van de Walburgiskerk inclusief de expositie op www.walburgiskerk.nl/bezoek

In de expositie in de Walburgiskerk staan de gebeurtenissen in Zutphen in 1572 centraal. Wie vielen de stad binnen en plunderden onder andere de kerken? Hoe reageerde het stadsbestuur? Hield onze stad stand? Het is de derde en laatste locatie van deze rondreizende tentoonstelling.

Themajaar 1572
Het themajaar is een initiatief van het Erfgoedcentrum Zutphen (van de gemeente Zutphen) met de erfgoedpartners archeologie, Regionaal Archief Zutphen, monumentenzorg en de Musea Zutphen, in samenwerking met veel andere organisaties zoals de Graafschap Bibliotheken, Filmtheater Luxor, Historische Vereniging Zutphen, Woest Oost, het Gilde Zutphen en Zutphen Promotie.