World Press Photo Tentoonstelling

12 juli – 4 augustus

Bezoek de World Press Photo Tentoonstelling 2024 in de Walburgiskerk Zutphen en bekijk de foto’s van verhalen die er toe doen. De jaarlijkse tentoonstelling toont de beste en belangrijkste fotojournalistiek en documentaire fotografie van het afgelopen jaar, geselecteerd door een onafhankelijke jury. De tentoonstelling legt actuele kwesties van over de hele wereld bloot: van verwoestende conflicten en politieke onrust tot de klimaatcrisis en de (on)veilige doortocht van migranten, maar ook de kracht van gemeenschappen en familieverbanden is indringend in beeld gebracht. De World Press Photo bundelt deze belangrijke verhalen om de kijker bewust te maken van de wereld om zich heen, en de noodzaak van fotojournalisten en persvrijheid in alle hoeken van de wereld te benadrukken. Het thema van de tentoonstelling is Stories that matter, verhalen die er toe doen. Alle foto’s zijn vanaf vrijdag 12 juli tot en met zondag 4 augustus 2024 te zien in de Walburgiskerk.

Openingstijden World Press Photo tentoonstelling

Maandag 13.00 – 17.00 uur
Dinsdag 11.00 – 17.00 uur
Woensdag 11.00 – 17.00 uur
Donderdag 11.00 – 17.00 uur
Vrijdag 11.00 – 17.00 uur *
Zaterdag 11.00 – 17.00 uur *
Zondag 13.00 – 17.00 uur *

* De toren is op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur
en op zondag van 13.00 tot 16.00 uur geopend. Beklimmen
is mogelijk tot een half uur voor sluitingstijd.

Entreetarieven

Volwassenen  € 10,00
Kinderen tot en met 15 jaar   gratis
Aanvullend: Rondleiding Librije  + € 6,00
Aanvullend: Beklimmen toren + € 3,00
Aanvullend: Rondleiding Librije en beklimmen toren + € 7,50

* De museumkaart, vriendenloterij en vrienden van de Walburgiskerk passen zijn niet geldig.
* Op de zaterdagmiddagen zal er regelmatig geoefend worden op het Baderorgel,
dit in verband met de marktconcerten die in juli om 17.00 uur plaatsvinden.

Cultureel Programma

Tijdens de World Press Photo tentoonstelling zijn er twee lezingen. Een lezing is toegankelijk met het combinatieticket. Voor € 15,00 kunt u de tentoonstelling bezoeken (vanaf 19.00 uur) èn een lezing bijwonen (vanaf 20.00 uur tot circa 21.30 uur). Na afloop kunt u een drankje nuttigen. Het combinatieticket kunt u zowel voor aanvang bij de entreebalie kopen als vooraf online via onze website reserveren.
<br>

Vrijdag 19 juli – Lezing Özcan Akyol (Eus)

Bezoek de World Press Photo tentoonstelling en krijg diepgaande inzichten met auteur en columnist Özcan Akyol. Op deze unieke avond zal Akyol zijn scherpe blik geven en delen wat hem opvalt en raakt, en zo de krachtige beelden van de tentoonstelling nog meer tot leven brengen. Özcan Akyol, bekend om zijn prikkelende columns en bekroonde romans, staat bekend om zijn ongezouten mening en zijn vermogen om de complexe realiteit van onze samenleving te verwoorden. Zijn verhalen raken, inspireren en zetten aan tot nadenken.

Deuren open: 19.00 uur
Aanvang Lezing: 20.00 uur
Locatie: Walburgiskerk Zutphen
Entree: € 15,00 per persoon

Amsterdam, 11 maart 2021. Fotograaf en visueel verhalenverteller Sacha de Boer test haar eigen licht uit. Foto: Sacha de Boer / ANP / Hollandse Hoogte

Vrijdag 2 augustus – Sacha de Boer

Lezing Sila & Serendipity

Bezoek de World Press Photo tentoonstelling en de lezing van Sacha de Boer. Zij vertelt over Sila, de geest van de Inuit, die in de war is. En over Serendipity, het geluk van de toevallige ontdekking. Hoe die twee bij elkaar komen, en klimaatverandering hier een rol in speelt, hoor je tijdens deze lezing. Aan de hand van foto’s en anekdotes verhaalt Sacha over de impact die klimaatverandering heeft op de mensen die ze tijdens haar reizen heeft ontmoet. Het is ook een hoopvol verhaal, over de veerkracht van mens en natuur in deze veranderende tijden.

Deuren open: 19.00 uur
Aanvang Lezing: 20.00 uur
Locatie: Walburgiskerk Zutphen
Entree: € 15,00 per persoon